Veelgestelde vragen

Wanneer je nog meer vragen hebt, neem dan gerust contact met me op!

Het verschil tussen Chi Neng Qigong en Tai Chi

Tai Chi is ook een vorm van Qigong. Net als allerlei Martial arts vormen tot aan meditatieve vormen. Tai Chi is een van de meest bekende vormen van Qigong.

Chi Neng Qigong is ontstaan uit al deze verschillende vormen van Qigong; uit al deze vormen, van Martial arts tot aan meditatief, zijn de meest essentiële oefeningen geselecteerd. Alleen die oefeningen die snel en effectief werkten zijn meegenomen in Chi Neng Qigong. Je zou dus kunnen zeggen dat Chi Neng Qigong de meest ‘jonge’ vorm van Qigong is, die ontstaan is uit alle vormen van Qigong.

Ik heb fysieke klachten en kan niet lang staan. Kan ik toch meedoen met de lessen?

Ja, dat kan. De meeste oefeningen kunnen aangepast worden en zittend gedaan worden. Hier krijg je de nodige begeleiding zodat je gewoon mee kunt doen. Ook kan het zijn dat ik je een andere, alternatieve oefening geef. Het gaat namelijk niet alleen om de ‘vorm’ van de oefening, maar vooral ook om het beoogde doel van de oefening.

Kun je ook meedoen met je lessen of workshops wanneer je een burnout hebt?

Wanneer je mee wilt doen met de lessen en je zit in een burn-out, laat me dat dan even weten. Afhankelijk van de mate van je burn-out kan ik je dan advies geven. Bij het doen van oefeningen tijdens een burn-out is het belangrijk dat ze je energie opleveren en niet energie kosten.

Het is dus belangrijk dat ik een beetje zicht krijg op ‘waar je zit’. Vaak zal je gewoon mee kunnen doen, waarbij ik sommige oefeningen zal aanpassen aan je energieniveau. Soms raad ik je een privé-traject aan zodat ik je gerichte oefeningen mee kan geven. Het meedoen met meer intensieve oefeningen in een groep stellen we dan nog even uit.